FİNCAN BÖREĞİ
Malzemeler
Hamur için
2 su bardağı su
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
Tuz
İç Harcı için
250 gr rendelenmiş peynir
1 yumurta
½ demet maydonoz
Kızartmak İçin
1 su bardağı zeytinyağı
Hamur için
2 su bardağı su
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
Tuz
İç Harcı için
250 gr rendelenmiş peynir
1 yumurta
½ demet maydonoz
Kızartmak İçin
1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Hamuru yoğurup 30 dk dinlendirin.
Dörde ayırdığınız hamurdan açacağınız yufkaları servis tabağı büyüklüğünde açın.
1. yufkayı tezgaha yayarak içine iç harcınızdan aralarda 3 parmak boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
2. yufkayı bu hazırladığınız alt yufkanın üzerine serin.
İç malzeme ortada kalacak şekilde fincan ile kesin.
Börekleri kızgın yağda kızartın.
Hamuru yoğurup 30 dk dinlendirin.
Dörde ayırdığınız hamurdan açacağınız yufkaları servis tabağı büyüklüğünde açın.
1. yufkayı tezgaha yayarak içine iç harcınızdan aralarda 3 parmak boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
2. yufkayı bu hazırladığınız alt yufkanın üzerine serin.
İç malzeme ortada kalacak şekilde fincan ile kesin.
Börekleri kızgın yağda kızartın.