TAM BUĞDAY EKMEK
Malzemeler
300 g PanPan Tam Buğday Unu (3 su bardağı)
20 g instant kuru maya (1 tatlı kaşığı)
15 g tuz (1 tatlı kaşığı)
20g şeker (1 tatlı kaşığı)
200 g ılık su (1 su bardağına yakın)
10 g zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
300 g PanPan Tam Buğday Unu (3 su bardağı)
20 g instant kuru maya (1 tatlı kaşığı)
15 g tuz (1 tatlı kaşığı)
20g şeker (1 tatlı kaşığı)
200 g ılık su (1 su bardağına yakın)
10 g zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
Yapılışı
Unu yoğurma kabına alın. Ortasını açıp maya, şeker, yağ ve tuz ekleyin. Suyu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamur hafif ele yapışan kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.
Su eklerken dikkat edin. Una göre daha fazla veya daha az su alabilir. Hamur toparlandıktan sonra 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Daha sonra kabın üzerini örtüp hamuru mayalandırın.
40 dakika kadar sonra hamuru şekillendirip unlanmış tepsiye koyun. Hamuru şekillendirirken ellerinize yapışmaması için un kullanabilirsiniz. Şekillendirdikten sonra 1 saat kadar mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 200 C° fırında üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirin.
Kızarmaya başlayınca ısıyı 160 C°ye düşürüp iyice kızarmasını ve içinin de pişmesini bekleyin. Kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Toplamda yaklaşık 40 dakikada pişmiş olacaktır.
Unu yoğurma kabına alın. Ortasını açıp maya, şeker, yağ ve tuz ekleyin. Suyu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamur hafif ele yapışan kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.
Su eklerken dikkat edin. Una göre daha fazla veya daha az su alabilir. Hamur toparlandıktan sonra 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Daha sonra kabın üzerini örtüp hamuru mayalandırın.
40 dakika kadar sonra hamuru şekillendirip unlanmış tepsiye koyun. Hamuru şekillendirirken ellerinize yapışmaması için un kullanabilirsiniz. Şekillendirdikten sonra 1 saat kadar mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 200 C° fırında üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirin.
Kızarmaya başlayınca ısıyı 160 C°ye düşürüp iyice kızarmasını ve içinin de pişmesini bekleyin. Kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Toplamda yaklaşık 40 dakikada pişmiş olacaktır.