TAM BUĞDAY POĞAÇA
Malzemeler
1000 g Panpan Tam Buğday Unu (10 su bardağı)
40 g seker (2 yemek kaşığı)
15 g tuz (1 tatlı kaşığı)
500 g margarin (2 paket)
42 g yaş maya (1 paket )
150 g yumurta (3 adet)
100 g su (1 çay bardağı)
100 g süt (1 çay bardağı - hamurun kıvamına göre artırılıp azaltılabilir)
50 g yogurt (yarım çay bardağı)
1000 g Panpan Tam Buğday Unu (10 su bardağı)
40 g seker (2 yemek kaşığı)
15 g tuz (1 tatlı kaşığı)
500 g margarin (2 paket)
42 g yaş maya (1 paket )
150 g yumurta (3 adet)
100 g su (1 çay bardağı)
100 g süt (1 çay bardağı - hamurun kıvamına göre artırılıp azaltılabilir)
50 g yogurt (yarım çay bardağı)
Yapılışı
Bütün bileşenleri aynı anda karıştırın.
Hamur, kulak memesi kıvamında olmalı.
Yoğurulan hamur 5 - 10 dakika dinlendikten sonra şekilleri verin ve yarım saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenme esnasında üzerlerinin kurumaması için bir bezle örtün.
Önceden ısınmış olan fırına üzerlerine yumurta ve susam dökerek pişirme işlemine alın.
200C°’de 15 - 18 dakika pişirin.
Bütün bileşenleri aynı anda karıştırın.
Hamur, kulak memesi kıvamında olmalı.
Yoğurulan hamur 5 - 10 dakika dinlendikten sonra şekilleri verin ve yarım saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenme esnasında üzerlerinin kurumaması için bir bezle örtün.
Önceden ısınmış olan fırına üzerlerine yumurta ve susam dökerek pişirme işlemine alın.
200C°’de 15 - 18 dakika pişirin.