PANPAN EKMEK 

Malzemeler

200g PanPan Özel Amaçlı Un (2 su bardağı)
200g ılık su (1 su bardağı)
10g şeker (1 tatlı kaşığı)
10g kuru maya (1 tatlı kaşığı)
10g tuz (1 tatlı kaşığı) 
Yapılışı

Bir kabın içine unu koyun.
Mayayı, şekeri ve ılık suyu ilave edip kaşıkla karıştırın.
Üstünü kapatıp 10 dakika bekletin.
Maya aktive olmuş durumdayken içine unu ve tuzu ilave edip spatula ile yoğurun ve el sürmeyin.
Yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
Üstünü kapatıp 20 - 30 dakika mayalanmasını bekleyin.
Hamur iki katına çıktığında mayalama işlemi sorunsuz demektir.
Kelepçeli bir kalıba hamuru kaşık yardımıyla koyun. Üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalanmaya bırakın.
Soğuk fırına yerleştirip, fırını 200 C°ye ayarlayın.
Üstü pembeleşene kadar pişirin.
Fırından fırına pişme süresi değişebilir.

Not: Sıcak fırın içine yanmaz bir kabın içinde su koyulduğunda fırın içinde buhar oluşacaktır ve ekmeklerin daha hacimli çıkmasını sağlayacaktır.
Yükleniyor...