PANPAN KEK
Malzemeler
200 g PanPan Özel Amaçlı Un (2 su bardağı)
250 g margarin (1 paket - tereyağı tercih edilebilir – oda koşullarında hafif yumuşak olmalı)
150 g yumurta (3 adet)
150 g pudra şekeri (1 paket)
10 g kabartma tozu (1 paket)
5 g vanilya (1 paket )
200 g PanPan Özel Amaçlı Un (2 su bardağı)
250 g margarin (1 paket - tereyağı tercih edilebilir – oda koşullarında hafif yumuşak olmalı)
150 g yumurta (3 adet)
150 g pudra şekeri (1 paket)
10 g kabartma tozu (1 paket)
5 g vanilya (1 paket )
Yapılışı
Hafif yumuşamış yağı miksere koyun.
Şekeri ekleyip 5 - 6 dakika orta hızda beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Yumurtaları yavaş yavaş yedirerek çırpın.
Una vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
Bu karışımı yağlı karışıma azar azar kaşıkla yedirerek çırpın.
Çırparken çırpma paleti kullanın.
180C°’de 35 dakika pişirin.
Not: Kakao eklenirken, eklenen kakao miktarı kadar undan düşülmesi gerekir. İsteğe bağlı olarak portakal kabuğu ve 5 g tarçın eklenebilir..
Hafif yumuşamış yağı miksere koyun.
Şekeri ekleyip 5 - 6 dakika orta hızda beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Yumurtaları yavaş yavaş yedirerek çırpın.
Una vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
Bu karışımı yağlı karışıma azar azar kaşıkla yedirerek çırpın.
Çırparken çırpma paleti kullanın.
180C°’de 35 dakika pişirin.
Not: Kakao eklenirken, eklenen kakao miktarı kadar undan düşülmesi gerekir. İsteğe bağlı olarak portakal kabuğu ve 5 g tarçın eklenebilir..