TAM BUĞDAY UNLU KEK
Malzemeler
200g PanPan Tam Buğday Unu (2 su bardağı)
250g margarin (1 paket - tereyağı tercih edilebilir – oda koşullarında hafif yumuşak olmalı)
150g yumurta (3 adet)
150g pudra şekeri (1 paket)
10 g kabartma tozu (1 paket)
5 g vanilya (1 paket )
200g PanPan Tam Buğday Unu (2 su bardağı)
250g margarin (1 paket - tereyağı tercih edilebilir – oda koşullarında hafif yumuşak olmalı)
150g yumurta (3 adet)
150g pudra şekeri (1 paket)
10 g kabartma tozu (1 paket)
5 g vanilya (1 paket )
Yapılışı
Yumuşamış yağı miksere koyun.
Şekeri ekleyip 5 - 6 dakika orta hızda beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Yumurtaları yavaş yavaş yedirerek çırpın.
Una vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
Bu karışımı yağlı karışıma azar azar kaşıkla yedirerek çırpın.
Çırparken çırpma paleti kullanın.
180C°’deki fırında 35 dakika pişirin.
Not: Kakao eklenirken, eklenen kakao miktarı kadar undan düşülmesi gerekir. İsteğe bağlı olarak portakal kabuğu ve 5 g tarçın eklenebilir.
Yumuşamış yağı miksere koyun.
Şekeri ekleyip 5 - 6 dakika orta hızda beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Yumurtaları yavaş yavaş yedirerek çırpın.
Una vanilya ve kabartma tozu ekleyin.
Bu karışımı yağlı karışıma azar azar kaşıkla yedirerek çırpın.
Çırparken çırpma paleti kullanın.
180C°’deki fırında 35 dakika pişirin.
Not: Kakao eklenirken, eklenen kakao miktarı kadar undan düşülmesi gerekir. İsteğe bağlı olarak portakal kabuğu ve 5 g tarçın eklenebilir.