TAVUK BÖREĞİ 

Malzemeler

Hamur İçin
4,5  bardak Baklava, Börek, Mantı Unu
1,5 bardak ılık su
5 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz  

İç Harcı İçin
1 küçük tavuk
1 kg soğan
2 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz  

Üstü için
Yumurta 
Yapılışı

Tavuğu soğanla beraber iyice haşlayın.
Hamuru hazırlarken ılık suyu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dk dinlendirin.
Tavuğu kemiklerinden ayırın, etini iyice didikleyin, soğanların suyunu süzün.
Tereyağında suyu çekilene kadar soğanları pişirin ve üzerine tavukları ekleyerek kavurun.
Tuz ve karabiber ilave edin.
İçi ılınmaya alın, ılınınca içine yumurtayı ekleyin ve karıştırın.
Hamuru 4 beze haline getirin Tepsiyi yağlayın ve ilk bezeyi tepsinin dış çepherlerinden sarkacak kadar büyükçe açın.
Açılan hamurun üzerine biraz yağ sürüp açılan 2 hamuru ekleyin.
Soğanlı tavuklu harcı bu hamurun üzerine serin.
Kalan 2 açılmış hamuru harcın üzerine yayın.
Yufkaların üzerini hafifçe ıslatarak bası uygulayın.
Yumurtayı çırpın biraz su ekleyerek sulandırın ve üzerine ekleyin.

Not: Böreği önce 200 derecede 15-20 dk, sonra ise 180 derecede 50-55 dk pişirin. Dinlendirerek servis edin.
Yükleniyor...